2015. június 28., vasárnap

Ez is csokitorta

Ez a tortám nem most készült, de mostanában nem igazán van időm arra, hogy blogoljak, így még nem mutattam nektek. Női táska volt a kérés, valami olyan, mint amit már korábban a keresztlányomnak csináltam. Színben a korábbi lila volt a kérés persze rózsaszín virágokkal, mert egy lánynak milyen is lehetne. Ízben pedig csokitorta volt a kérés. A csokitorta receptet megint Teller-cake kedvenc csokitortájától hoztam.

Végül ez sült ki a dologból:





2015. június 8., hétfő

Csokoládétorta diabetikusan

Születésnapra voltunk hivatalosak, ahová természetesen tortával vártak minket. Persze nem egyszerű egy olyan ünnepeltnek választani, hogy mégis milyet, aki nem igazán eszi a süteményt. Talán a csokoládés torta, amit az oviba is vitt magával kóstolásra került, így abban maradtunk, hogy legyen ez is csokis. Nehezítő körülmény volt, hogy diabetikusra kellett megcsinálni.

Egy kedves bloggertárs kedvenc csokitortája került porondra a megfelelő változtatásokkal az extra igények miatt. A fehér lisztet teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztre cseréltem, a cukrot eritritre. Díszítésre viszont nem akartam a hagyományos csokival burkolt változatot, mégiscsak egy kislány kapja, és nem keveset kellett utaztatni is ebben a hőségben. Így marcipán virágocskák kerültek a tortára körbe.

Még mindig csupasznak tartottam a tortát, ezért a még soha nem használt kiszúró készletem vettem elő. Pillangós és levél kiszúrót kerestem, és cukortésztából készítettem díszeket a tortához.