2013. június 2., vasárnap

Áfonyás-joghurtos zabkeksz

Már régebb óta szemeztem ezzel a keksszel, és ma eljutottam oda, hogy meg is süssem. Hát nem csalódtam.

A recept teller-cake-nél így szól:
25 dkg liszt
10 dkg zabpehely
15 dkg margarin
1/2 csomag sütőpor
5 dkg cukor
15 dkg aszalt vörösáfonya
125 g gyümölcsjoghurt (nálam citromos)
1 tojás
10 dkg darabolt tejcsokoládé
 
Ezen csak annyi változtatás történt, hogy a 10 dkg tejcsoki helyett kb a fele mennyiségű fehér csoki került. Ritkán van itthon tejcsoki, és fehér is csak véletlen volt egy fél táblával, de étcsokit nem akartam bele tenni.



1 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek lettek! Örülök, hogy kipróbáltad! Én már azóta három újabb verzióban készítettem, variálva a joghurttal és az aszalt gyümölccsel, de szerintem ez volt a legjobb! :)

    VálaszTörlés