2013. szeptember 21., szombat

Reszelt túrós

Nem olyan régen vendégségben voltunk, ahol ez a süti volt a vendégváró. Már előtte is megfordult a fejemben, hogy ilyet kellene a család elé rakni, de most állva a boltban a hűtőpult előtt, hogy mit süssek, a túró után nyúltam.

Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakópor
1/2 cs sütőpor
1 tojás sárgája

A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a margarinnal morzsássá gyúrjuk. Végül a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tésztánkat folpackba csomagoljuk, és mehet a fagyasztóba egy jó fél órára.

A krém részhez:

50 dkg túró
3 tojás
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 vaníliarúd kikapargatott magja

A túrót a cukorral és a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával, és vaníliával jól kikeverjük.Közben a 4 (3 a krém részéből, 1 a tésztánál megmaradt) tojás fehérjéből kemény habot keverünk, majd óvatosan a túróhoz keverjük.

Ha a tésztánk már kipihente magát a fagyasztóban, akkor előveszünk egy kg 20x30cm-es tepsit. Majd kivajazzuk, és kilisztezzük azt. Ezután a tésztán kicsit több, mint felét 4 oldalú reszelő legnagyobb lyukú oldalán a tepsibe reszeljük egyenletesen. Erre jön a túrós krém, majd a maradék tésztát reszeljük a tetejére.

Előmelegített sütőben kb 175 fokon alsó-felső sütésen kb 40 percig sütjük.



Csak pár szeletet sikerült megmenteni a fényképezéshez. Mivel este lett kész, akkor nem fotóztam, másnapra viszont a sütim mennyisége igen megcsappant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése