2014. október 23., csütörtök

Halacska

Tudom, nagyon el vagyok maradva. :( Sajnos nem sok idő jut mostanság erre a hobbimra. Ugyan sütöttem én az elmúlt időszakban is, de semmi újdonság nem volt közte. Most azonban muszáj voltam olyat készíteni, amit itt is meg tudok mutatni.

Gyermekeim édesapja betöltötte a bűvös negyvenet, amit mindenképp tortával kell ünnepelni. A gyerekek persze ötleteltek is egyből, hogy mit csináljunk neki, végül megegyeztünk, hogy kap egy halacskát, mert horgászni szeret, de ebben az évben nem sokszor volt, és akkor sem sok sikerrel járt.

Így egy szombati napon, amikor a célszemély dolgozott, és a gyerekeim a nagymama szeretetét élvezték, nekiláttam a halacskának. Először sütöttem egy sima piskótát 7 tojásból (7 tojás - 7 ek cukor - 7 ek liszt). Majd krémet főztem 3dl tej - 3 ek liszt arányban. Amikor kihűlt a krémem, akkor 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral, 1 nagyobb citrom reszelt héjával, és kifacsart levével habosra kevertem, és a főzött krémmel simára dolgoztam.

A piskótából egy halformát vágtam, aminek farok része is volt, majd még két, egyre kisebb csak a testre emlékeztető részt. A krémmel betöltöttem, majd kívülről is egyenletesen megkentem, és néhány órára a hűtőbe tettem pihenni.

Később marcipán helyettesítőt átgyúrtam, fekete por ételfestékkel kissé szürkéssé színeztem, majd vékonyra nyújtottam, és burkoltam a tortámat egy rétegben. Aztán a maradék színezett bevonót ismét vékonyra nyújtottam, és apró karikákat szaggattam belőle. Majd ezeket a karikákat ragasztottam fel a halacskámra.Végül egy kis ezüst festékkel árnyékoltam, és kapott egy kis csillogást is. Sajnos normális kép nem sikerült róla, de ilyen lett:
3 megjegyzés:

 1. Nagyon állat lett, mindenféle szempontból... :-DD Hogy mit pepecselhettél azokkal a kis körökkel...le a kalappal, szuper lett! Isten éltesse az ünnepeltet utólag is!

  VálaszTörlés
 2. Köszi, átadom az ünnepeltnek! Amúgy magam is alig hittem el, hogy egy óra alatt a teljes burkolással és festéssel készen lettem. A roló formát felhasználva a kis körök szaggatását viszonylag gyorsan letudtam. A felpakolás több időt vett el. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azok a többfunkciós rolócsövek... :-DD Ügyes! :-)

   Törlés