2013. július 13., szombat

Mandula, barack, hmmm...

Mandulás, barackos, és még gyorsan kész is van. Na ez nálam jöhet bármikor. Ráadásul ez variálható alaptésztás recept, csak a mandulát, és barackot kell helyettesíteni.

Alaprecept:
1 bögre cukor (nyírfacukor)
1 bögre tej
2 db tojás
1,5 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1/4 vaníliarúd kikapargatott magjai
(1 bögre 2,5dl)

A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliamagjait. Közben átszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is a tejes-tojásos keverékhez adjuk.

Ehhez nálam most került fél bögre darált, hámozott mandula, amit a tésztába kevertem.

Egy kisebb méretű, magas tepsit kivajaztam, és kiliszteztem, és így került bele a tészta. Majd a tetejére kettő őszibarack került meghámozva, és cikkekre vágva.

175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése