Anyósom születésnapját ünnepeltük, ugyan nem beszéltünk róla, de természetesnek vettem, hogy kellene egy torta neki. Tavaly Kozáksapka tortát kapott, és idén teljesen ötletszegény voltam. Csokisat, dobosat nem szerettem volna, a citromos annyira nem kedvelt, járt az agyam, és végül arra jutottam, hogy epres krémes torta lesz.
Két piskótalapot sütöttem 3-3 tojásból a 26 cm-es tortaformámban. A krémhez 4 dl tejból két vaníliás pudingporral krémet főztem, és félretettem kihűlni. Majd 20 dkg vajat 15 dkg nyírfa porcukorral habosra kevertem. Amikor a pudingos krém kihűlt, akkor a vajas porcukorral összekevertem pár perc alatt.
Betöltéskor piskóta, krém, eper, krém, piskóta volt a sorrend. A krémből egy keveset félretettem, hogy kívülről is meg tudjam kenni a tortát. Majd ment a hűtőbe pihenni. Amikor már jöhetett a díszítés, akkor 4 dl hűtött tejszínt kemény habbá vertem habfixálóval, és pár kanál nyírfa porcukorral. Ekkor jöhetett a díszítés a hab és a félretett eperszemek segítségével. Végül még kevés csokiforgács is került rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése