2014. július 7., hétfő

Pilóta szelet


Mivel születésnapom volt, és a munkahelyemen mindig szokott egy kis sütizés lenni ilyen alkalmakkor, sütöttem. Most nem akartam a nagy melegben nagyon habosat sütni, és sok időt sem akartam az egésszel eltölteni. Így a választásom erre a sütire esett.


Tésztához:
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 tojás sárgája
175g tejföl
10 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

Krémhez:
2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg nutella

Elkészítése rém egyszerű. A tészta száraz összetevőit a kakaó kivételével egy nagyobb tálban összekeverjük, majd jöhet a tojássárga, a puha vaj, és a tejföl. Homogén tésztát kell gyúrnunk, majd 3 egyenlő részre kell osszuk. Egy adagot kinyújtunk kb 2-3 mm vastagra, majd mehet egy sütőlemezre, ahol villával szurkáljuk meg. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 180 fokon süssük.

A másik két tésztadarabhoz gyúrjuk hozzá a kakaót, és újra osszuk ketté. Majd mint a kakaó nélküli lapnál, nyújtsuk, szurkáljuk, süssük meg.

Miközben az utolsó lapunk sül, elkezdhetjük főzni a krémet. A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd még melegen belekeverjük a cukrot. Ekkor félretesszük, hogy teljesen kihűljön. HA már kihűlt, akkor jöhet a puha vaj, és a nutella, amivel habosra keverjük.

A krémet három részre osztjuk, majd rétegezzük a lapokat és egy-egy adag krémet úgy, hogy a középső lap legyen a kakaó nélküli. A tetejét egy villával, vagy habkártyával becsíkozhatjuk a látvány kedvéért. Majd legalább egy éjszakára félretesszük pihenni, hogy a lapok át tudjanak puhulni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése