Hozzávalók egy kb 26cm tortaformához:
Piskóta alaphoz:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 1 dl tejföl
- 2 cs zselatin expressz
A krémhez a túrót a cukorral, vaníliával, tejföllel, citrom héjjal, levével alaposan összekeverjük. Közben a tejszínt majdnem kemény habbá verjük. Végül a túrós keverékhez adjuk a zselatint, és a felvert tejszínhabot.
A megsült piskótát kivesszük a formából, a formát elmossuk, szárazra töröljük, és visszatesszük bele a piskótát. A piskótára jöhet a túrós krém, majd mehet a hűtőbe pihenni az egész. Tálalás előtt kivesszük a formából, a tetejét meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése