2013. július 20., szombat

Néró

Már nagyon régen sütöttem ilyet. Viszont a nagyobbik fiam állandóan olyan lekváros sütit akar, aminek a tetején csokicsíkok vannak. Először arra gondoltam, hogy a linzert fogom csokizni, aztán eszembe jutott, hogy hát itt van a néró, ami minden kritériumnak megfelel.

Hozzávalók:
18 dkg puha margarin
18 dkg porcukor
3 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai (nálam  most csak 1/3 rúd, mert elég nagy volt a vaníliarúd)
30 dkg liszt

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd jöhetnek hozzá egyesével a tojások. Ezután a citromhéj, és a vanília. Végül a liszt kerül bele. Egy kellően lágy tésztát kell kapnunk, amit habzsákba töltve tudunk kiadagolni.

Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Amikor kezd pirosodni az alja, akkor már készen vannak.

Sülés után hagyjuk kihűlni, majd sárgabarack lekvárral ragasszunk össze 1-1 darabot. Ezeket szorosan egymás mellé rakjuk le egy tálcára, majd gőz fölött kb 2-3dkg csokoládét olvasszunk meg 1 ek olajjal. Ezzel az olvasztott csokoládéval díszítsük meg a sütinket. Akár egy papírból készített tölcsér, egy kanál, vagy egy keverőlapát is a segítségünkre lehet a vékony csokicsíkok elkészítésében.

2 megjegyzés: