2013. november 16., szombat

Csokis-mogyorós pöfeteg

Van itthon egy kevés mogyorólisztem, és mindig csak halogattam a sütést vele. Most a héten találkoztam egy fehércsokis-mandulás pöfeteg recepttel, ami elindította a fantáziámat. Így lett nekem étcsokis - mogyorós változatom:

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki, legalább 60%-os kakaótartalommal
2 dkg vaj
1 tojás
3 dkg cukor
3 dkg liszt
6,5 dkg mogyoróliszt (ez lehet darált mogyoró is)
1 tk rumaroma
1 kk sütőpor
1 csipet só

Hempergetéshez:
kristálycukor
porcukor

A vajat és a csokit gőz felett összeolvasztjuk. Egy második tálban cukrot és a tojást habosra keverjük, majd a rumaromát is hozzáadjuk. Egy harmadik tálba kimérjük a liszteket, a sütőport, és a sót is belekeverjük. A közben langyosra hűlt csokihoz keverjük előbb a tojásos keveréket, majd a liszteset. Egy lágy tésztát kell kapjunk. Ekkor kb 2 órára hűtőbe tesszük a masszát. Amikor már megdermedt a tésztánk, akkor kezdhetünk a formázáshoz. Kb diónyi gömböket formázunk, és előbb kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Sütés előtt

Sütés után

ui.: vigyázzatok, ne süssétek túl, mert akkor nagyon megkeményedik a külseje. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése