2014. március 31., hétfő

Pierette


Tudom, tudom, régen írtam, pedig készültek sütik. Többek között két dobos torta, és habroló is, csak sajnos kép nem készült egyikről sem. Most ez az aprósütemény készült, és mivel a család férfi tagjai épp nem voltak otthon, amikor elkészült, sikerült fényképet is készítenem róla.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
18 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai

csokoládé a díszítéshez

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Ezután jöhet a cukor, a vanília, és a tojás. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztánkat. Majd golyókat formálunk és nagyobb távolságban rakjuk egymástól a tepsinken, mert jelentősen meg fognak nőni. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Amikor megtelt egy tepsi a golyókkal, akkor mindegyiknek a közepébe mélyedést készítünk, ebbe jön majd a csokoládé. Majd mehet a tepsink a sütőbe, de csak annyi időre, hogy épp színe legyen az aljának. Nem kell megijedni, sütés közben ez nagy valószínűséggel el fog tűnni, de még melegen újra bele tudjuk nyomni a kekszekbe ezt a mélyedést.

Amikor megsült az összes keksz, és már ki is hűltek, akkor gőz fölött csokoládét melegítünk, majd egy kiskanál segítségével minden mélyedésbe teszünk egy keveset. A maradék csokinkat egy papírból formált tölcsérbe tesszük, és vékony csíkokat írunk a sütikre vele.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése