2014. február 26., szerda

Blogkóstoló 15. - másodszor

A második süti a farsangi időszak miatt fogott meg Konyhavirtuóz-nál. A vánkosfánk, ami a "párnácska"-t juttatta eszembe, amit sok-sok évvel ezelőtt a dédimmel együtt - fogjuk rá, hogy együtt - készítettünk.

Hozzávalók:
4 tojás
12 ek tejföl
csipet só
2 ek cukor
kb 60-70 dkg liszt

A tejfölt a tojásokkal, cukorral, sóval jól összekeverjük, majd addig adagoljuk hozzá a lisztet, hogy egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ekkor lisztezett felületre tesszük, és nyújtjuk, majd olvaszott vajjal megkenjük, összehajtjuk. Majd újra nyújtás, kenés, hajtogatás jön. Ezt a folyamatot 5-6 alkalommal ismételjük, majd nyújtjuk kb kisujj vastagságúra, derelyevágóval felvágjuk, és bő, forró zsiradékban kisütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk, és adhatunk mellé egy kis baracklekvárt is.


2 megjegyzés:

  1. Ezzel a recepttel már én is szemeztem, biztos nagyon fincsi lett :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon finom fánk, akár vánkos, akár párnácska! :))

    VálaszTörlés