Olyan sóssággal jövök, ami tallérsütőt igényel. Csak az fogjon hozzá, akinek van ideje, mert a tészta begyúrása után porciózni, azaz golyókat kell készíteni, majd kettesével/hármasával sütni a tallérsütőnk méretétől függően.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tasak sütőpor
- 2 tk só
- 0,5 ek őrölt köménymag
- 2 tojás
- 3 púpos ek tejföl
A tallérsütőt a tűzhelyen előmelegítjük, oldalanként kb 2-2 percig, majd zsiradékkal megkenjük. Ekkor kezdhetjük sütni a tallérokat. Én úgy szoktam, hogy amikor belerakom a tésztát, akkor megfordítom, és mindaddig azt az oldalát melegítem a sütőnek, amíg ki nem kerülnek a tallérok belőle. Majd jöhetnek az újabb tésztagolyók, és megint fordítok a sütőn.
Mentem gyorsan anyósomnak... ő nálunk a nagy tallérsütő. :) Én meg imádom a sós tallérokat.... ;-D
VálaszTörlés