8 tojásból piskotát kevertem, amit aztán 2:1 arányban elosztottam. A nagyobbik adagot simán betettem sülni a sütőbe. A kisebbik adagba pedig kevés piros ételfestéket kevertem, és azt úgy sütöttem ki. A kisült piskótákból két azonos méretű darabot vágtam úgy, hogy az egyik a színezetből volt, a másik a hagyományosból. A leeső darabokat pedig kockáztam.
Közben 2 dl vizet 18 dkg cukorral összeforraltam, majd amikor már kezdett picit sűrűsödni öntöttem bele rumaromát és vanília aromát, és itt is kapott pici ételfestéket. Ezt a keveréket öntöttem a piskótakockákra, és elkevertem.
Ekkor az egyik lapomat megkentem baracklekvárral, és elosztottam rajta a tölteléknek szánt tésztadarabokat. Majd megkentem a másik lapom alját is lekvárral és lekváros felével a süti tetejére tettem. Ekkor egy szilikonos sütőlap került rá és egy kis súly (most 2db kilós kristálycukor), majd ment a hűtőbe az egész néhány órára.
Pihentetés után összevágtam, és cukorbevonatot kapott.
Felkockázva |
Cukormázzal |
Nagyon guszta azzal a vastag töltelékkel...! Ez az egyik gyengém sütiben. ;-)
VálaszTörlés