Hozzávalók:
- Omlós laphoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
- Krémhez
- 2 tojás
- 2 tojássárga
- 4 dkg cukor
- 3 dkg vaníliás pudingpor
- 4 dl tejszín
- fél citrom reszelt héja
- Omlós lapra
- 5 dkg mazsola
- 8 nagyobb savanykás alma
- 1 citrom leve
- 10 dkg vaj megolvasztva
- 20-22 db babapiskóta
- Zselé
- 2 db színtelen tortazselé
- 2 ek almapálinka (elhagyható, de helyettesíthető 1 db színtelen vaníliaaromával is)
Tudom-tudom, elég rémisztően hangzik ennyi hozzávaló, de ígérem, megéri elkészíteni.
Először az omlós lapot gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, és béleljük ki vele a tepsinket úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson tészta. Erre rárakjuk a babpiskótákat, és megszórjuk a mazsolával, és a dióval. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk és beirdaljuk az egyik oldalon, majd lekenjük citrom levével. A fél almákat rátesszük a babapiskótákra, és az egészet meglocsoljuk az olvasztott vajjal.
Ekkor jöhet a krémünk. A tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a pudingport, és simára keverjük. Végül jöhet a citrom reszelt héja, és a tejszín is bele. Ezt a tejszínes-tojásos keveréket a tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe.
Előmelegített sütőben kb 50-55 percig sütjük.
Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a tortazselét a zacskón leírtak alapján elkészítjük, aromával/pálinkával ízesítjük, és az egész tetejére öntjük. Hagyjuk megdermedni, és már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése