Ehhez a sütihez szükségünk van egy formára, amit beszerezhetünk konyhafelszerelést forgalmazó helyeken, de akár egy úgynevezett száz forintos boltokban is. Erről beszélek:
Idő hiányában bolti leveles tésztát szoktam használni. Na nem a fagyasztottat, hanem a hűtőpultokban találhatót. Csak egyszerűen kihajtogatom, és hagyom kicsit szobahőmérsékleten a tésztát. Egy lapot 12 egyforma szélességű csíkká vágok, és a 12 formámra egyesével feltekerem úgy, hogy a tészta mindig fedje az előző tésztarészt. A keskenyebb végén kezdem, és ügyelek arra, hogy a tészta vége ne lógjon túl a másik végén sem. Ennek azért van jelentőssége, hogy majd a formát el tudjuk távolítani a tésztánkból. Amikor feltekertem a tésztát, akkor kicsit meg is hengergetem, hogy biztosan összetapadjanak az egymást fedőrétegek, és a majdani töltelék ne szökjön ki sehol.
Egy tojás sárgájával a tetejét megkenegetem, és mehet az előmelegített forró, 200 fokos sütőbe. Kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsültek, akkor picit hagyjuk hűlni, majd egy tiszta konyharuha segítségével fogjuk meg a sütiket az egyik kezünkbe, és a másikkal kicsit csavarjuk meg a formát benne, és óvatosan húzzuk ki a sütik belsejéből. Vigyázzunk, mert a forma is meleg.
Habbal töltött verzió:
2-3 tojás fehérje
tojásonként 5 dkg porcukor
Olyan tálba tegyük a tojásfehérjénket, amit pontosan rá tudunk ültetni egy lábasra, amiben 1-2 ujjnyi vizet teszünk. A vizet melegíteni kezdjük, és a gőz felett elkezdjük habbá verni a tojásfehérjéket. Amikor már kezd fehéredni, akkor belekeverjük az átszitált porcukrot, és kemény habbá verjük az egészet a gőz felett.
Ha kész a felvert habunk, akkor egy habzsákba kanalazzuk, vagy habzsák hiányában egy erősebb poltasak is megfelel a célra. Utóbbi esetben a kanalazás után kössük be a zacskó száját, majd az egyik végét. A krémet a habzsákunkból nyomjuk bele a kihűlt tészta belsejébe.
A betöltött sütiket lehetőség szerint hűtőben tároljuk, mégis csak tojásos krémmel van töltve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése