Úgyhogy hétvége, kicsit több idő, gyerekek a mamánál, és nekivágtam.
Tésztának 4 tojásból készítettem piskótát, normál méretű tepsin. Így kellően vékony lapot kaptam, és két rétegben tölthető a süti anélkül, hogy a fogyasztónak óriásira kellene nyitnia a száját. Magát a piskótát 3 fele vágtam.
Krémnek 2,5 dl tejet 2 ek liszttel sürűre főztem. Amikor kihűlt a főzött krém, hozzákevertem 1 citrom reszelt héját, valamint levét, 17 dkg margarint, és 12 dkg porcukrot. Mindezeket habosra kevertem robotgéppel.
A krémet megfeleztem, és a tésztába töltöttem, majd egy éjjelre hűtőbe tettem.
A bevonathoz Farkas Vilmostól kölcsönöztem a fondán-t. A fondán is előző nap készült, így bevonáshoz vízgőz felett újra folyóssá kellett tenni. Egy részét ételfestékkel színeztem. A felvágott sütiket megmártottam a fondán-ban és hagytam megszilárdulni a bevonatot.
Bevallom van még mit gyakorolni a bevonatoláson, de majd alakul ez is.
Nekem tetszik. Biztosan finom is volt.
VálaszTörlésKöszi, aki kóstolta nem panaszkodott rá :)
Törlés