2013. április 2., kedd

Vaníliás-kókuszos

Még mindig a húsvéti sütit hozom. Először kávés kókuszosat akartam, de aztán a fiaim lebeszéltek, mert ők a vaníliásat és a kókuszosat szeretik, célozgatva arra, hogy kozáksapkát süssek. Végül kompromisszumot kötve jutottunk ehhez a süteményhez.

Hozzávalók:

Omlós laphoz:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaó
kevés tej

A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk és nyújtjuk normál tepsi felének megfelelőre. Erre kerül a kókuszkrém, majd a másik lapot is kinyújtjuk, és rátesszük. Az egészet villával megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük.

Kókuszkrém:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszt.

Vaníliakrém
6 tojás sárgája
3 ek liszt
3 dl tej
25 dkg margarin
18 dkg porcukor

A tejet a tojássárgákkal és a liszttel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, akkor a margarinos cukorral habosra keverjük.

Amikor kihűlt a kókuszos rész, akkor megkenjük a vaníliás krémmel, és csokit reszelünk a tetejére. Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, majd szeletelhetjük.

2 megjegyzés: