Aztán vasárnap a kisebbik fiam kapcsolgatta a tévét, és a stahl konyhája ment, aminél leragadt. Lehet kicsit megfertőztem már őt is a sütési mániámmal. :) Lényeg a lényeg, ott készült ez a süti, és gondoltam hajrá.
Hozzávalók:
1 tojás
10 dkg hámozott mandula ledarálva
25 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
1 cs só
20 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
1/2 vaníliarúd kikapargatott magja
pár csepp keserű mandula aroma
1 ek brandy (nálam ez elmaradt, mert nem volt itthon)
egész szegfűszeg (mivel ovisoknak készült, most késhegynyi őrölt került a tésztába)
A tojást egy villával kicsit összekeverjük. Egy nagyobb tálban a puha vajat, a vaníliát, és a porcukrot habosra keverjük. Egy másik tálban a sütőport, sót, mandulát, lisztet, és az őrölt szegfűszeget keverjük össze. A habosított vajas porcukorhoz keverjük a tojást, majd a lisztes-mandulás keveréket, végül a brandyt (nálam ugye ez kimaradt), és a keserű mandula aromát. Ezt a masszát legalább 3 órára hűtőbe rakjuk.
Pihentetés után egyforma méretű (kb 2,5 cm) golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket egy villával megnyomhatjuk, hogy egy kissé bordázott legyen.
Ha egész szegfűszeget használunk, akkor most kellene minden egyes golyó közepébe beszúrni azokat.
Előmelegített sütőben 175 fokon, kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése