Azért hoztam egy régebbi sütit. Ez pedig nem más, mint a rácsos linzer.
És akkor a recept:
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
1 db citrom leve és reszelt héja
1-2 dl tejföl
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután jöhet a többi hozzávaló, és homogén tésztát gyúrunk. Majd fél órát pihentetjük a tésztánkat.
Pihentetés után 2:1 arányban megosztjuk, és a nagyobbat nyújtjuk a tepsink méretére. A tepsi esetünkben csak kisebb méretet jelent, olyan 18x34cm-t. A tepsi aljára tesszük a tésztánkat, erre fogjuk a tölteléket tenni majd.
Töltelék:
3 tojás fehérje
15-20 dkg darált dió
10 dkg cukor
3-4 ek baracklekvár
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a diót,cukrot és a lekvárt. Az így kapott masszát a tepsiben egyenletesen elosztjuk.
A maradék tésztánkat ekkor elővesszük. Ki-ki kedve szerint dolgozhat vele tovább. Én utálom sodorni, ezért inkább ki szoktam nyújtani, és felvágom csíkokra, majd kosárfonással befedem a tepsi tetejét.
Ha nektek a sodrás egyszerűbb, akkor tegyetek úgy. :)
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlve porcukrozzuk, szeleteljük, és fogyasszuk!
Jól néz ki ez rácsos linzer. Én sokkal lazább rácsokat szoktam csinálni.
VálaszTörlésEz nekem még sosem sikerült ilyen szépre! Na, majd most, a Te recepteddel! ;-)
VálaszTörlés