A recept pedig így szól.
Piskótához:
10 dkg rizsliszt
10 dkg cukor
3 tojás
1 kk gm sütőpor
A piskótát hagyományos módon sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt egy nagyobb tálba apróbb darabokra tépkedjük és a következőket adjuk hozzá:
3 evőkanál gm mogyorókrém felolvasztva (Nutella)
1 ek gm lekvár (ami kéznél van, lehet barack vagy meggy is)
4 dkg ráma margarin
1 evőkanál szerencsi kakaópor
25 dkg maróni fehérarany gesztenyemassza
A piskótadarabokat összekeverjük a többi hozzávalóval majd gombócokat formázunk belőle. Normál esetben itt az jönne, hogy hempergessük (Mogyi) kókuszreszelékbe a golyókat.
Nálam itt jött a pálcikázás. A pálcikákat ezer éve vettem, amikor először találkoztam a sütik ezen formájával, de nem vitt még rá a lélek, hogy használjam. Na most csokit olvasztottam, és a pálcikák végét megmártottam benne, és így szúrtam egyet-egyet a golyókba, majd hagytam egy órát hűvös helyen pihenni.
Újabb adag csokit olvasztottam, és a golyók kb felét mártottam a csokiba, majd kókuszreszelékbe. Másik fele pedig csak kókuszos díszítést kapott.
Csokis-kókuszos |
A névnapos a sütijével |
...és a kiskuktám, mert őt elzavarni sem lehet a konyhából... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése