A nagyobbik fiam kedvence, ha oviba sütit kell vinni, akkor ezt választja. :)
Igen a linzer, házi baracklekvárral töltve, apró, falatnyinak megcsinálva.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 40 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 1,5 zacskó sütőpor,
- 1/2 rúd vanília kikapargatott magjai, (ehelyett lehet 2 cs vanilin cukor, vagy pár csepp vanília aroma )
- 2 db tojássárgája,
- 1 citrom reszelt héja
ahogy szaggatjuk, rögtön tehetjük a 175 fokra előmelegített sütőbe. Pár perc elég neki a sütőben, mert még a kivétel után is tovább sül. Picit hagyjuk a tepsin hűlni, és csak azután tegyük át egy tálcára.
A szaggatáskor én arra szoktam figyelni, hogy egy tepsi alja után, egy tepsi teteje készüljön.
Ha mindet kisütöttük, és kihűltek a tészták, akkor jöhet a lekvár. Teáskanál segítségével lekvárt halmozok a teli virág közepére, és egy lyukasat teszek rá úgy, hogy kicsit elforgatom a tetejét, hogy mindenhova jusson a lekvárból. Amikor mind be van töltve, akkor fogok pár kanál porcukrot, és egy szűrőt és megszórom cukorral.
Legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy meg tudjon puhulni egy kicsit a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése