A tésztánkhoz kelleni fog egy kelesztőtál, ha még sincs ilyenünk, akkor megteszi egy meleg hely is, ahol majd pihenni hagyjuk a tésztát, de akkor szánjunk kicsit több időt a sütésre.
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 4 dkg friss élesztő (nem szeretem a szárított változatot, nekem nem úgy működik, mint a friss)
- 3 ek cukor
- 1 csapott kk só
- 70 dkg liszt
- 3 ek olaj
- 1 tojás
Amíg kel a tészta, a diót ledaráljuk a cukorral. Mivel én szeretem, hogy nem csak mutatóban van dió benne, kb 25 dkg diót szoktam darálni elektromos darálón. Ezt a mennyiséget kb 3x-ra tudom ledarálni, és minden adaghoz 2-3 kanál cukrot teszek.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Bőségesen lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és egyenként 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megszórjuk a diós cukorral, és szorosan feltekerjük egy hengerré. A hengereket kb. 2 centis darabokká vágjuk, és lapjára forgatva kissé megnyomkodjuk. Tepsire tesszük, és kb. 10 percet pihentetjük. Vigyázzunk, mert sütés közben még dagadni fognak a csigáink.
Előmelegített sütőben tepsinként kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése